Gönderen Konu: Denizli'nin Meşhur Yemekleri  (Okunma sayısı 5080 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fasiyes

Çevrimdışı
Kıdemli Üye
****
İleti: 370

Denizli'nin Meşhur Yemekleri
« : 23 Haziran 2011, 14:34:09 »


Denizli'nin Meşhur Yemekleri

Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir. Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluşturur.Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb. Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir. Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür. Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir. Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen “yat geber ekmeğidir. Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir.






Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
Tags:
 

Son Başlıklar

Rastgele Konular

Bunları Biliyor musunuz?

Kırkayakların vücutlarının her bölümü iki çift ayağa sahiptir. Adları "kırkayak" olsa da, bu böceğin ayak sayısı, 8 ile 200 arasında değişir.