Gönderen Konu: Denizli'nin Meşhur Yemekleri  (Okunma sayısı 4963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fasiyes

Çevrimdışı
Kıdemli Üye
****
İleti: 370

Denizli'nin Meşhur Yemekleri
« : 23 Haziran 2011, 14:34:09 »



Denizli'nin Meşhur Yemekleri

Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir. Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluşturur.Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb. Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir. Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür. Yufka, şipit, bazdırma evlerde yapılan ekmekledir. Yöredeki beslenme alışkanlıklarından biri de yatmadan önce yenen “yat geber ekmeğidir. Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir.






Paylaş delicious Paylaş digg Paylaş facebook Paylaş furl Paylaş linkedin Paylaş myspace Paylaş reddit Paylaş stumble Paylaş technorati Paylaş twitter
 

Son Başlıklar

Rastgele Konular

Bunları Biliyor musunuz?

Bir okyanusun en derin yerinde, demir bir topun dibe çökmesi bir saatten uzun sürer.

İletişim | Gizlilik Bildirimi | Kullanım Sözleşmesi | Coğrafya Eğitimi | Forum | Sitemap XML | Google Tagged

Yandex.Metrica
Sitemizdeki içerik,iznimiz olmadan veya kaynak gösterilmeden başka sitelerde kullanılamaz. 5651 Sayılı Kanun'un 8.Maddesine ve T.C.K'nın 125. Maddesine göre Sitemizdeki Üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.Sitemizde bulunan bir içeriğin, kanunlara aykırı olduğunu veya yanıltıcı olduğunu düşünüyorsanız lütfen buradan bize bildirin.